Wednesday, March 3, 2010

Mark-Robini kuldkalatort

Täna sai meie väike kullatükk 9kuuseks. Nagu juba kombeks saanud, valmis ka täna selle puhul üks tordike. Seekord väga lihtne, kuid maitsev tort - kuldkalake. Põhi biskviidist ning täidis/kate kohupiimast, vahukoorest ja vaarikamoosist.
Põhi:
5 muna
2 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis/kate:

200 ml vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
500 g kohupiima
2 sl apelsinimahla

Immutamiseks:
vaarikamoosi

Kaunistuseks:
Dr.Oetker aurinkoströsseli

Vahustasin munad suhkruga heledaks vahuks, seejärel lisasin vähehaaval vaikselt segades jahu ja küpsetuspulbrisegu. Laotasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpsetasin 200kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal kui põhi jahtus, valmistasin täidise. Esmalt vahustasin vahukoore suhkru ja vanillisuhkruga. Teiseks, vahustatud vahukoorele lisasin kohupiima, apelsinist pigistatud mahla ning segasin ühtlaseks.
Kui põhi oli jahtunud, lõikasin selle pooleks ning asetasin üksteise peale. Lõikasin välja kala keha kuju ning nurki kasutasin saba ja uimede jaoks.
Mõlemad põhja tükid immutasin vaarikamoosiga, määrisin peale vahukoore-kohupiimasegu ning asetasin taas üksteise peale. Sama tegin ka saba ja uimedega. Seejärel katsin tordi ülejäänud vahukoore-kohupiimaseguga ning puistasin peale strössleid.

No comments:

Post a Comment