Thursday, March 25, 2010

Ürdikoorikuga kanafilee sinepikastme ja köögiviljawokiga

Ma küll ütlesin, et ei võta lähiajal ühtegi kana küpsetamist ette, kuna viimasel korral kuivas see ära :)) Kuna mul on siin üks lihasöödik, kes ilma lihata toitu ei pea toiduks, siis pidin ikkagi ennast kokku võtma.
Toit sai väga maitsev ning kana oli vastupidiselt eelmisele korral väga mahlane.

Ürdikoorikus kana:
4 kanafileed
6 sl riivsaia
1 tl vahemere ürdisegu
1 tl broilerimaitseainet
1 tl kuivatatud tilli
0,5 tl soola
1 dl keefiri

Segasin omavahel riivsaia ja maitseained. Seejärel segasin sellest umbes 2 spl keefiriga. Esmalt kastsin kanafileed keefiri segu sisse ning seejärel paneerisin maitsestatud riivsaias. Küpsetasin ahjus 190 kraadi juures 20 minutit ning lõpus panin iga filee tüki peale ka õhukese viilu taluvõid.

Sinepikaste:
2 dl kanapuljongit
1 sl maisitärklist
0,5 dl piima
2 sl sinepit
1 tl fariinsuhkrut

Valmistasin puljongikuubikust puljongi. Samal ajal kui puljong kuumenes segasin omavahel tärklise, piima ja sinepi. Kui puljongi tõusis keema lisasin tärklise-sinepi-piima segu ja segasin kastme paksenemiseni. Tõstsin poti tulelt ja lisasin fariinsuhkru, et teravust leevendada.

Köögiviljawok:
1 sl õli
2 küüslauguküünt
1 tl jahvatatud ingverit
500 g brokolit
1 suur porgand
1 punane paprika
1 suvikõrvits

Kaste:
2 sl sojakastet
1 dl õunamahla
1 tl fariinsuhkrut
1 tl tärklist

Kõige pealt valmistasin ette köögiviljad. Puhastasin ja lõikusin ribadeks porgandid, paprika, suvikõrvitsa. Porgandid panin 10 minutiks keema, lisasin neile juurde brokoli ja lasin mõne minuti veel keeda. Seejärel nõrutasin köögiviljad. Hakkisin küüslaugu ning kuumutasin pannil. Lisasin keedetud köögiviljad, paprika ja suvikõrvitsa ning kuumutasin mõne minuti. Sama ajal segasin kokku kastme ained ja valasin pannile. Segasin kuni kaste paksenes.

No comments:

Post a Comment