Tuesday, March 16, 2010

"Kuukuivatatud" tomatid

Lisaks sellele, et õlule tuli juurde üks aasta, täienes ka minu väikene kokaraamatute kogu Nigella Lawsoni raamatuga "Nigella Ekspress. Hea kiire toit."
Kuigi ma seda sirvides haarasin kohe paberi ja pastaka järele, et koostada poest vajaminevate asjade nimekirja, jätsin siiski enamus ostmata. Tasa ja targu. Kõike korraga ju teha ei saa, kuigi kibelesin kangesti katsetama.
Olles vaevatud nädalavahetuse suurest söömingust, ihkas organism millegi kerge ja värske järele. Nii võtsingi esimeseks katsetusobjektiks "kuukuivatatud" tomatid, millest hiljem valmis hommikune salat.
Loomulikult, suur tänu neile kullakestele, kes selle imelise retseptiraamatu mulle kinkisid!!!

"Kuukuivatatud" tomatid:
24 kirsstomatit
2 tl peenestatud meresoola või 1 tl tavalist soola
0,25 tl suhkrut
1 tl kuivatatud tüümiani ( kasutasin A´la Meira Vahemere ürdisegu )
2 x 15 ml oliiviõli

Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tomatid pooleks ning aseta ahjunõusse lõikepind üleval pool. Raputa peale soola, suhkrut, tüümiani ja oliiviõli.
Seejärel tõsta nõu ahju ning keera kohe kuumus kinni. Jäta tomatid terveks ööks või päevaks ahju, vahepeal ahjuust avamata. (Nigella Lawson 2007: 127)


Need on tunduvalt paremad kui päikesekuivatatud tomatid. Soovitan proovida!

No comments:

Post a Comment