Sunday, February 28, 2010

Vaarikakook

Käes on sula ja minu Saaremaalt toodud marjad, mis siiani kenasti rõdu peal külmas seisid, tuli ära kasutada.
Eelmisel nädalavahetusel tegin mustikapirukat, mis viis lausa keele alla. Seega otsustasin selle retsepti põhjal teha vaarikakoogi, kuid pisikeste muudatustega.

Põhi:
100 g võid
5 sl suhkrut
1 tk muna
2 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl hapukoore ja 15 % rõõsa koore segu
1 tk muna
5 sl suhkrut
2 tl vanilliinsuhkrut
5 dl vaarikaid
2 tl kartulitärklist

Segasin omavahel kuivained. Vahustasin või suhkruga kohevaks ning lisasin vahustamist jätkates muna. Seejärel segasin juurde kuivainete segu. Katsin koogivormi põhja taignaga
Täidise jaoks segasin ühtlaseks hapukoore ja rõõsa koore ( sest maitsestamata jogurtit polnud ), mille lisasin suhkruga vahustatud ning vanillisuhkruga maitsestatud munale. Vaarikad segasin hoolikalt kartulitärklisega ning laotasin taignale. Seejärel valasin peale muna-hapu- ja rõõsa kooresegu.
Küpsetasin 30 minutit 175kraadises ahjus. Hiljem serveerisin vaniljejäätisega, mis sobis väga hästi koogi juurde, sest vaarikad oli hapukad.

No comments:

Post a Comment