Monday, March 8, 2010

Mango-šokolaadirullbiskviit

Täna sain ma veerandsajaseks:) Uhket torti ma endale meisterdama ei hakanud, kuid tagasihoidliku rullbiskviidi tegin küll, mille retsept köitis mind juba nädal tagasi Pirkka lehes.

Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
0,5 dl tumedat kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Pinnale:
0,5 dl mandlilaaste
Täidis:
1 purk mangoviile
1 dl vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 sl sidrunimahla

Kuumenda ahi 225 kraadini. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu segu kergelt segades vahustatud munadele.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale mandlilaaste ning küpseta 6 minutit.
Valmis biskviit aseta suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile ning eemalda sellelt küpsetuspaber.
Täidise jaoks tükelda mangoviilud kuubikuteks. Seejärel vahusta vahukoor ning lisa selle hulka toorjuust, mangokuubikud, suhkur, vanillisuhkur, sidrunimahl. Sega ühtlaseks ning laota täidis biskviitpõhjale.
Rulli täidisega kaetud biskviitpõhi pikemat serva pidi rulli. Lasta seista ja maitsestuda mõned tunnid.

Kerge, õhuline, mahlane!
Samas, hetkel retsepti nime lugedes, tekkis mul mõte, et oleks võinud biskviitpõhjale ka sulatatud tumedat šokolaadi määrida. See kooslus oleks lausa suurepärane olnud :)

No comments:

Post a Comment