Tuesday, June 29, 2010

Tuunikalapirukas

Ema oli minu jaoks kuskilt mitu retseptilehte kaasa haaranud - nii Rimi kui ka Selveri oma. Väga hea, nüüd tulid need kasuks, sest suurest laiskusest ei olnud ma viitsinud mõelda õhtusöögi tegemisele ja kui lõpuks kõhud korisesid, siis tuli midagi kiiresti valmistada. Kapis oli meil vaid kana, kuid kuna pika jaanipüha jooksul sai kanalihast kõht täis, siis otsustasingi tuunikalapiruka kasuks. Retsept on pärit Selveri kogumikust.
Põhi:
75 g võid
1,5 dl riivitud juustu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 porru
2 sl õli
2 tuunikalakonservi vees
2 dl riivitud juustu
3 muna
3 dl hapukoort
1 tl sidrunipipart
1 dl hakitud tilli


Segasin pehme või, riivjuustu ja jahu-küpsetuspulbri segu tainaks. Surusin 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning torkasin kahvliga augud sisse. Eelküpsetasin 200 kraadi juures 10 minutit.
Samal ajal hakkisin porru ja kuumutasin õlis pehmeks. Kui põhi oli piisavalt küpsenud, siis tõstsin sellele porru, jagasin peale nõrutatud tuunikalakonservid, riivitud juustu. Lõpuks kloppisin muna lahti hapukoorega, lisasin hakitud tilli ja sidrunipipra ning valasin piruka katte peale. Küpsetasin ahjus 30 minutit kuni pirukas oli pealt kuldkollane.

1 comment:

  1. Mmmm! Tundub nii hea! Mul tuli ka nii isu tuunikalapiruka järgi nüüd! Teen äkki homme ka! ;)

    ReplyDelete