Saturday, June 12, 2010

Ahjulõhe, lisanditeks riis ja muna-tilli-murulaugukaste

Suur kaubanduskeskuse ringkäik lõpeb meil alati Citymarketi külastusega, sest selleks ajaks on kõhud hirmus tühjad ja kodus vaja midagi selle tarbeks valmistada. Nii ka täna. Kala järgi isutab juba ammu, seega valisimegi ühe korraliku mahlase lõhe välja.
Ahjulõhe:
lõhe filee
till
murulauk
poole sidruni mahl
1,5 tl Santa Maria apelsinipipar
sool
taluvõi
Muna-tilli-murulaugukaste:
2 keedetud muna
till
murulauk
250 g hapukoor
1 tl teriyaki kaste
1 tl soya kaste
1 sl mahedamat sinep
Santa Maria apelsinipipar

Esmalt valmistasin lõhe. Piserdasin üle sidrunist pressitud mahlaga, riputasin peale soola, apelsinipipra, hakitud maitserohelise ning kõige lõpuks asetasin kalale õhukesed taluvõi viilud. Küpsetasin ahjus 25 min 225 kraadi juures.
Samal ajal kui kala küpses, surusin munad kahvliga pudiks, hakkisin maitserohelise ning lisasin ained kausi. Panin sekka hapukoore, sinepi, teriyaki ja soja kastmed ning maitsestasin apelsinipipraga.
Serveerisin lõhet keedetud riisi, kastme ja Kiwi Cuvee valge veiniga (soovitan proovida). Kala sai väga maitsev ja mahlane. Kommentaariks nii palju, et kellele meeldib apelsinipipar, siis võib seda julgelt rohkem panna, sest minul ei tulnud selle maitse korralikult esile.

No comments:

Post a Comment