Tuesday, June 22, 2010

Kuumsuitsulõhega võileivatort

Võileivatorti pole kaua aega saanud ega teinud. Salatit ma lõpupeo lauale ei tahtnud, seega otsustasingi ühe maitsva ja mahlase tordi kasuks. Kogused võivad olla natukene sassis, sest tegelikult ma kusagilt näpuga järge ei ajanud, vaid kühveldasin köögikombaini kõike silma järgi. Siiski üritan välja tuua umbkaudsed kogused, kui palju üht või teist toiduainet kulus.
Põhi:
12 viilu musta leiba
12 viilu mitmevilja röstsaia
Kalatäidis:
1 kg kuumsuitsulõhe ribi
1 pk maitserohelisega Creme Bonjour'i
u. 4 sl hapukoort
u. 4 sl mahedamaitselist majoneesi
Munatäidis:
4 keedetud muna
u. 5 sl hapukoort
u. 5 sl majoneesi
Immutamiseks: puljongit
Kate:
1 pk Creme Bonjour toorjuustu
u. 6-7 sl hapukoort
u. 6-7 sl majoneesi

Esmalt lõikasin saia ja leiva viilud ühesuurusteks. Seejärel ladusin põhjaks musta leiva viilud, immutasin puljongiga. Täidise jaoks puhastasin (Nele puhastas:D) kala ning segasin kõik kalatäidise ained köögikombainis. Tõstsin saadud segu leivast põhjale. Peale ladusin saia viilud, immutasin puljongiga ning katsin hapukoore-majonees-muna seguga. Kolmandaks tuli jälle leiva viiludest kiht, millele panin peale kalatäidise ja viimaks katsin saia viiludega. Tõmbasin fooliumiga küljed pingesse, sest tundus nagu tahaks laiali vajuda. Lasin külmkapis u. 4 tundi seista.
Kõige viimase katte jaoks segasin kokku toorjuustu, hapukoore ja majoneesi ning katsin tordi pealt ja külgedel saadud seguga. Enne serveerimist kaunistasin tükeldatud kurgi, tomati ja munaga.

No comments:

Post a Comment