Monday, June 21, 2010

Maasikakook

Lõuna paiku sai kokku lepitud, et võõrustame õhtul külalisi. Päeva jooksul aga selgus, et mind on tabanud meeletu laiskus ja uni ning palusin külaskäigu edasi lükata. Seega loobusin koogi tegemisest ja muudest toimetustest. Hiljem aga selgus, et minu sõnum ei olnud kohale jõudnud, mille tõttu pidin kiiresti midagi tee kõrvale meisterdama. Nii valmiski nobedate liigutustega see maitsev maasikakook, mille retsept on pärit Selveri kogumikust.
Põhi:
200 g võid
5 dl jahu
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
200g hapukoort (kasutasin kohupiima + hapukoort)
3 muna
1,5 dl suhkrut
250 maasikaid
50 g mandlilaaste
1 tl vaniljesuhkrut

Vahustasin või suhkruga ning lisasin juurde muna, jahu-küpsetuspulbri segu, vaniljesuhkru ning segasin ühtlaseks. Katsin ümmarguse koogivormi põhja ja ääred taignaga ning asetasin 15 minutiks külmkappi.
Katte jaoks mikserdasin läbi hapukoore ja munad. Seejärel lisasin suhkru ja vaniljesuhkru. Lõikasin maasikad pooleks ning asetasin taignale , lõikekoht vastu kooki. Valasin üle kattega ning puistasin peale mandlilaaste. Küpsetasin 200 kraadises ahjus 30 minutit.



1 comment:

  1. Kas hapukoore kogus jääb samaks kui lisada ka kohupiima? Ning kui palju peaks kohupiima panema? Näeb väga ahvatlev kook välja, hakkangi kohe katsetama :)

    ReplyDelete