Friday, June 11, 2010

Kartuli-ürdipirukad

Toidutares on jälle nii palju uusi huvitavaid retsepte. Täna ahvatlesid mind kartuli-ürdipirukad. Kuna retsept on imelihtne, siis võtsingi poja uinaku ajal ette nende pirukate meisterdamise.

Tainas:
250 ml jahu
0,5 tl soola
50 ml oliiviõli
50 ml sooja vett
seesamiseemneid
Täidis:
2 tk kartulit
peotäis rohelist sibulat
peotäis koriandrit
1-2 sl oliiviõli
soola, pipart

Segasin omavahel jahu ja soola ning lisasin sinna hulka oliiviõli. Viimaks vähehaaval sooja vee ning sõtkusin ühtlaseks tainaks. Tõstsin tainapalli pooleks tunniks külmkappi.
Täidise jaoks keetsin ära kartulid ja hakkisin sibulad. Kahvliga purustatud kartulitele lisasin sibula, jahvatatud koriandri (soovitatav on värske, kuid minul see puudus), oliiviõli ning natukene wasabi & seesami maitseainet (kuna pipar oli otsas).
Rullisin taina õhukeseks ning lõikasin välja magustoidu kausi suurused rõngad. Tõstsin täidise rõngastele ning surusin taigna ääred kahvliga kinni. Määrisin pirukad munaga ning puistasin peale seesamiseemneid. Küpsetasin 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Maitsvad, ainult ürte võinuks rohkem olla.

1 comment:

  1. Entsu, usu või ära usu aga ma just eile vaatsin toidutarest sama retsepti ja mõtlesin, et peaks tegema :) Su omad näevad veel ahvatlevamad välja, kui seal Toidutares. Peaks ikka ka proovima!

    ReplyDelete