Tuesday, September 7, 2010

Väikesed tomatipitsad

Mis võiks olla parem kui tomat, mozzarella ja basiilik üheskoos:) Seega, iga retsept, mis on lisaks veel kaunistatud isuäratava pildiga, kutsub katsetama. Lihtsamast lihtsam põhja tainas ja kate, kuid maitse tõepoolest hea (retsept on võetud ajakirjast Oma Maitse). Lihtne ja hea. Hmm .. lihtsuses peitubki võlu:) Head isu!

Tainas:
500 g jahu
7 g kuivpärmi
1 tl soola
2 sl oliiviõli
300 ml käesooja vett
Kate:
50 g pehmet margariini
2 purustatud küüslauguküünt
300 g mozzarellat
4 jämedalt hakitud tomatit
peotäis basiilikulehti
1 sl extra virgin oliiviõli
1 tl palsamiäädikat
soola, pipart

Valasin kõik taina ained köögikombaini ja segasin läbi. Seejärel tõstsin taina kergelt jahusele lauale ja sõtkusin paar korda. Jagasin tainapalli kaheksaks ning tõstsin kõik õliga määritud toidukile alla.
Katte jaoks segasin köögikombainis läbi küüslaugu ja või. Lisaks hakkisin ära tomatid, basiiliku ning segasin nende hulka nii extra virgin oliiviõli kui ka palsamiäädikat. Maitsestasin soola ja sidrunipipraga (see on mu vaieldamatu lemmik).
Rullisin tainast 8 väikest ketast, millele määrisin peale küüslauguvõi ja raputasin üle mozzarellaga. Küpsetasin 240 kraadi juures umbes 12 minutit. Valmis pitsadele tõstsin tomati-basiilikusegu ja oligi valmis.

1 comment:

  1. Mmmmmmmmmmm mul jookseb suu vett praegu! Tahan kaaa :)).. ma olen üks suuuuur mozzarella, tomati ja basiiliku fänn :D lõputult võiks süüa.

    ReplyDelete