Monday, September 13, 2010

Jogurtipannkoogid

Ajakirjad Oma Maitse ning Toit & Trend on praktiliselt iga kuu mu must have-d. Nii ka sel kuul. Üks tuleb ise posti ja teise soetan Rimist. Pannkooke ajendas mind tegema Kristo ema valmistatud imehea õunamoos, mis lausa nõudis pannkooke kõrvale. Minu õnneks avastasin sobiva ja huvipakkuva retsepti viimasest Toit & Trend ajakirjast ning üks pannkoogipühapäev saigi peetud.



Tainas:

4 muna (kollased ja valged eraldatud)
2 tl vaniljesuhkrut
500 ml jogurtit
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soodat
1/2 tl soola



Töökäik näeb ette järgmine: klopi munakollased vaniljesuhkruga ühtlaseks. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Sõelu omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda ning lisa munakollaste massile. Sega kiirelt vaid nii palju, et jahu ja vedel mass segunevad. Ära üle sega! Vahusta munavalged ja tõsta vaht ettevaatlikult, tainast spaatliga alt üles tõstes, ülejäänud massi hulka. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel tilgake õli ja tõsta lusikapannkoogid küpsema. Kui kookide peale tekivad väikesed mullid, siis keera teine pool. Serveeri kuumalt koos lemmikmoosi või kastmega;)

2 comments:

  1. Lõuana ajal ei tohiks su blogi piiluda! :) Kõht läheb tühjaks ju! Praegu tuli nii suur isu maasikamoosiga pannkookide järele! :)))

    ReplyDelete
  2. :)) Ükspäev sõin pannukatest natukeseks jälle istu täis, nii et erinevalt ketust, võin ma täitsa rahulikult neid pannuka pildikesi siin kaeda, ilma et mul ila voolaks suunurgast :D

    ReplyDelete