Wednesday, September 15, 2010

Õunakoogijäätis

Siin on järjekordne tõestus sellest, et Pirkka retsepikogu on üks väärt väljaanne. Õunad ja Digestive küpsised kreemja vahu rüpes on midagi nii ahvatlevat. Eriti kui ma sealt kausi äärest maitse suhu sain. Pean aga tunnistama, et soome keeles kõlab see Õunakoogijäätis paremini - Omenapiirakkajäätelö. See tuleneb kindlasti minu oskamatusest seda õigesti tõlkida. On see siis õunapirukas või õunakook? Siiski, ma ütleks, et mõlemad on head, seega maitse asi ja lõbusat katsetamist ;)


3 suurt hapukat õuna
2 sl vett
1 dl fariinsuhkrut
3 sl sidrunist pressitud mahla
3 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
1,5 dl suhkrut
100g sulatatud juustu (Naturaalne Merevaik)
6-8 Digestive küpsist

Eemalda õuntelt südamikud. Lõika õunad väikesteks kuubikuteks ning keeda neid väheses vees koos fariinsuhkruga umbes 25 min. Siin kohal soovitan kindlasti kasutada fariinsuhkrut, sest see annab mõnusa maitse. Kui õunad on pehmed, siis maitsesta sidrunimahlaga, püreesta ja jahuta.
Vahusta vahukoor vanillisuhkruga. Seejärel eralda munavalged ja -kollased ning vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollased sulatatud juustule ning mikserda ühtlaseks. Sega kõik vahud suuremas kausis kokku ning murenda sekka küpsised. Tõsta segu külmakindlasse vormi ning lisa juurde õunapüree. Sega pisut, kuid mitte ühtlaseks, oluline on, et jääksid õunapüree triibud. Tõsta ööpäevaks sügavkülma tahenema. Ja nüüd ei jää muud üle kui kannatlikult oodata:)

2 comments:

  1. Väga peen magustoit tundub olevat :) Mul on see pean-kunagi-kindlasti-proovima-retsepti nimekiri juba niigi pikk ja tänu Sinule lisandus nüüd jälle üks juurde.

    ReplyDelete
  2. Niinii, minu jäätis läks nüüd sügavkülma ja juba homme saand ka mekkida, kuda Entsu jäätis maitseb! Ootused on igal juhul suured! :)

    ReplyDelete