Mmmmmm, mida muud ma oskan öelda kui Väga Maitsev!!! Teen seda veel, kuid järgmisel korral juba pirnidega, ülejärgmisel korral mõne muu juustusordiga ja nii edasi:) Retsept on Pirkka varamust, kuid väikeste mugandustega. Pirnide asemel kasutasime konservananassi ja Emmentali juustu asemel Atleeti.
Põhi:
2 dl kaerahelbeid
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g margariini
0,5 dl kohvikoort (10%)
Täidis:
290 g konservananassi
125 g sinihallitusjuustu
125 g mozzarella juustu
200 g atleet juustu
2 muna
1 dl piima
0,5 dl konservananassi leent
u. 1 tl tüümiani + 1 tl peterselli (kuivatatud)
Põhja jaoks segasin omavahel kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulbri. Seejärel lisasin margariini ning segasin hoolikalt läbi, lõpus veel mikserdasin läbi. Viimaks valasin juurde kohvikoore ning mikserdasin veel korra hoolikalt, et kõik ained omavahel seguneksid. Tõstsin taigna umbes pooleks tunniks külmkappi.
Samal ajal hakkisin peeneks konservananassi, tükeldasin nii sinihallitusjuustu kui ka mozzarella. Katsin 26 cm ahjuvormi taignaga ning ladusin koostisosad taignale järgnevalt: ananassi, sinihallitusjuust, mozzarella ning viimaks atleet. Lõpuks segasin kokku munad, maitseainet ja kohvikoore ning lisasin segu pirukale. Küpsetasin ahjus 225 kraadi juures 25 minutit.
Mmmmmm! Lihtsalt mmmmmmm!!! :)))
ReplyDelete