Rabarberid on selle vähese ajaga nii suureks kasvanud, et nendega lihtsalt peab kiiresti midagi ette võtma enne kui hilja. Mõned päevad tagasi haarasin Selverist kaasa retseptilehe, kus oli peal kohupiima-rabarberipurukook. Purukoogid mulle meeldivad - sellest ajast saadik, kui ma koolis käies õe juures lõunatasin ning me kodust kahe sammu kaugusel asuvast kohvikust kohupiima-õunapurukooki kaasa ostsime. Küll see oli maitsev ja minu eilne rabarberikook oli täpselt sama hea:)
Purutainas:
6 dl jahu
1 dl suhkrut
250 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
Rabarberikate:
400 g rabarberit
suhkrut
kaneeli
Kohupiimakate:
5 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
400 g kohupiima
2 sl mannat
Näppisin jahu, küpsetuspulbri, soola ja suhkru võiga ühtlaseks puruks. Seejärel hakkisin rabarberid ja segasin läbi suhkru ning kaneeliga. Kohupiimakatte jaoks vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks, lisasin juurde hapukoore, kohupiima ja manna ning segasin ühtlaseks. Laotasin kolmveerand purust ahjuplaadile koogi põhjaks, valasin peale kohupiimakatte ning kõige lõpuks asetasin rabarberid ning pudistasin peale ülejäänud puru. Küpsetasin 200 kraadi juures u. 35 minutit.
Mmmmm! Tundub nii hea! :)
ReplyDelete