Thursday, April 8, 2010

Isetehtud toorjuustuga kook

Põhi:
4,5 dl jahu
4,5 sl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
1,5 tl riivitud apelsinikoort
u. 190 g võid

Põhja valmistamiseks segasin omavahel jahu, suhkru, vanillisuhkru ja apelsinikoore. Seejärel näppisin hulka või. Asetasin taina 26 cm läbimõõduga koogivormi ning jätsin 10 minutiks külmkappi. Peale seda eelküpsetasin koogi põhja 200 kraadi juures 10 minutit.

Täidis:
750 g isetehtud toorjuustu
2 dl suhkrut
2.5 dl hapukoort
1 sl jahu
2 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
2 tk muna
50 g piimašoklaadi
2 cl Baileys likööri

Vahustasin suures kausis isetehtud toorjuustu suhkruga. Lisasin hapukoore, jahu ja vanillsuhkru. Seejärel lisasin ükshaaval juurde munad, hoolikalt mikserdades. Pool segust tõstsin teise kaussi ning segasin läbi sulatatud šokolaadi ja likööriga. Valasin esmalt valge täidise eelküpsetatud põhjale ning sellele tõstsin pruuni täidise. Asetasin ahju veega ahjuvormi ning panin selle kohale koogivormi. Küpsetasin kooki 160 kraadi juures 1 tund ja 15 minutit. Seejärel keerasin ahju kinni, asetasin ahju ukse vahele pajakinda ning hoidsin kooki veel tund aega ahjus. Hiljem lasin jahtuda külmas.

1 comment: