Friday, January 6, 2012

Šokolaaditükkidega küpsised

Mõni päev jõuab õhtusse ja ma avastan, et jäi päikese poole vaatamata. Ei ühtegi paitust päeva jooksul, mille oleks auga välja teeninud. Vahel on hetki, mil tahaks ennast päikese poole keerata tundes suurt vajadust ühe pika pehme ja lohutava pai järgi, mis ütleks "Kõik läheb hästi ja kõik läheb korda, paremaks tuhat miljonit korda" (Jäääär).
Ja mõnikord ongi kõik kõige paremas korras. Ei ühtegi murepilve pea kohal, ei ühtegi põhjust virisemiseks. Nendel hetkedel olen ma heas tuules. See on hea tunne. Olla rahul iseendaga, teistega ja kõige toimuvaga. Nautida igat hetke Ja nii oligi, siis kui me õega trühvlipalle veeretasime ja šokolaaditükkidega küpsiseid vormisime.

Teile aga, imelisi hetki uude aastasse! Rohkem hetki lähedastega. Rohkelt nautimust!


Šokolaaditükkidega küpsised
(Allikas: Meals)

1 3/4 cup nisujahu
3/4 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 soola
1 1/2 cup hakitud šokolaadi
3/4 cup fariinsuhkrut
1/2 cup kristallsuhkrut
3/4 cup toasooja võid
1 suur muna
3/4 tl vaniljeekstrakti

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Nüüd vahusta või. Seejärel lisa vahustades juurde muna ja vanilliekstrakt. Lõpuks sega hulka kõik ülejäänud koostisained (jahusegu, šokolaad, suhkrud ). Vormi tihkest tainast pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Seejärel küpseta 190 kraadi juures 9- 11 minutit kuni küpsised on kuldpruunid. Lase jahtuda.
Ja mis muud kui külm piim klaasi ja küpsis kätte. Head maiustamist!





No comments:

Post a Comment