Sunday, January 15, 2012

Paprika-tomati püreesupp

Kui sa õhtul endalt küsid, milline oli kõige ilusam hetk päevast, kas sul on sellele küsimusele vastus? Mille üle sa täna uhkust võid tunda? Mis sulle rõõmu tõi? Mis sind muserdas ja mida sa ise saaksid selles osas ette võtta?
Ennast tuleb aeg-ajalt raputada, et pea selgeks saada ja õige siht seada. Üsna tihti eksin sellelt teelt. Ilmselt seepärast, et ma longin, pea norgus.
Ilusaim hetk päevast - poja saatis õhumusi näota rauast kujule. Uhkust tundsin oma fotode üle, tehtud kodutööde ja supi üle. Rõõmu tõid loomulikult magusad hetked, supp ning jalutuskäik õues koos perega, naeratuse said näole pärdiku lollused. Halbadest asjadest me ei räägi.

" ... naeratan, kuid tunnen veidi külma enda sees ..."


Paprika-tomati püreesupp (mugandatud)
(Allikas A. Kang Süües terveks ja kauniks)

1 sl õli
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
0,5 tl tšilliga maitseainesegu
1 punane paprika
1 kollane paprika
3 porgandit
1 purk purustatud tomateid (400 g)
3 dl vett
1 öko kanapuljongikuubik
2 tl tumedat suhkrusiirupit
2 sl maitsestamata toorjuustu
1 tl vahemere ürdisegu
1 tl ürdisoola

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul, tšilliga maitseaine ja küüslauk. Kuumuta mõni minut. Seejärel lisa tükeldatud porgandid ja paprikad. Kuumuta veel mõni minut. Lisa purustatud tomatid, kuum puljong (vesi + puljongikuubik) ja suhkrusiirup. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Püüa köögivilju mitte üle kuumutada ega keeta, muidu kaob paprika mõnus värske maitse. Kergelt krõmpsuga saab blender hakkama. Seega, kui köögiviljad piisavalt küpsed, siis lisa toorjuust, ürdisegu ja -sool ning püreeri ühtlaseks. Väga hea soojendaja talvisel ajal!

3 comments: