Sunday, January 8, 2012

Maapähklivõiga trühvlid

Uskumatu, aga see on tõestisündinud lugu. Ükskord juhtus sedasi, et kuus sõpra said kokku kõige kiiremal, hullemal ja saginarohkemal ajal - päev enne jõululaupäeva.
Kõige veidram loo juures on see, et terve aasta jooksul sobiva ühise aja leidmine oli nagu heinakuhjast nõela otsimine. Ei sobi ühele, teisele, kolmandale jne.


Seekord, nagu tõeline jõuluime, said kõik võtta hetkeks aja maha, et üheskoos panna end proovile kokakunstis - sõtkuda kättpidi toidukausis, higistada kuuma pliidi ääres ning lõpuks nautida ühist seltskonda ja saada suhkruüledoos maiustustest lookas laua taga. Põhimõtteliselt mitu kärbest ühe hoobiga.
Õhtus oli soojust, jõuluajale kohast ühtekuuluvust ja hoolivust. Sulandusid sõbrad, mõtted ja maitsed.


Maapähklivõiga trühvlid
(Allikas: Made just right)

1/4 cup toorjuustu
1 ½ cup tuhksuhkrut
1 cup maapähklivõid
1 cup krutoone või 2 viilu röstsaia
1/4 tl kaneeli
1/4 tl meresoola
1 tl vaniljeekstrakti
200 g tumedat šokolaadi
1 sl õli

Kui sul pole krutoone, siis lõika röstsaia viilud väikesteks kuubikuteks ja rösti ahjus krõbedaks. Seejärel sega suures kausis kokku maapähklivõi, toorjuust, tuhksuhkur, krõbedad saiakuubikud, kaneel, meresool ja vaniljeekstrakt.
Veereta segust väikesed ampsusuurused pallikesed, aseta need alusele ja tõsta 20 minutiks sügavkülma. Samal ajal sulata šokolaad vesivannil. Sega hulka 1 sl õli (neutraalse maitsega). Kui maapähklivõist pallid on külmunud, siis võta need sügavkülmast välja ja kasta iga pall sulašokolaadi, tõsta tagasi alusele. Kaunista ja lase jahedas taheneda.

Täna sööme komme, homme sööme komme, komme sööme üleülehomme.

1 comment:

  1. Sa oskad ikka väga ilusti sõnu seada Entsu! :) Õhtu oli tõesti mõnus ja täis armastust - teineteise ja toidu vastu!

    ReplyDelete