Wednesday, April 6, 2011

Tuunikala-köögiviljapirukas

Maailmas on nii palju huvitavaid roogasid, meeletult palju retsepte, aga kui on aeg teha õhtusööki, siis murran pead selle üle, mida valmistada. See on nii igapäevane.
Löö aga lahti Tastespotting ja hakka järjest katsetama. Seal on nii palju isuäratavaid pilte ja nagu Ketu juba ütles, sinna võib ennast tundideks unustada. Ah, et kuidas, miks, kust see aeg võetakse? Kui aega ei ole, siis tuleb seda võtta ja miks mitte veeta see väärtuslik piskuke kokandusmaailmataevas.
Täna, peale suuremat nuputamist, panin kokku ühe piruka, sest midagi muud ma ei osanud kodusolevatest vahendites välja mõelda. See kokkusegamine ja koogel-moogeldamine on meil lausa veres - tuleb ilmselt isalt. Aga olen aus, lapsepõlvest on nii hästi jäänud meelde suurepärased riisipannkoogikäkid, pärmipannkoogid ja isa tehtud omletist ma ei hakka rääkimagi. Niisiis lõi minus täna välja tükike isa ja pirukas sai nii maitsev. Lausa suurepärane! Siinkohal tänud ja tervitused mu kallile isale!

Tuunikala-köögiviljapirukas
Põhi:
(Allikas: Toidutare)
50 g margariini
1,5 dl nisujahu
1,5 dl grahamjahu
0,5 dl kodujuustu
3 sl külma vett
Täidis:
1 punane sibul
2 suurt küüslauguküünt
1 paprika
õli
1 tl kuivatatud basiilikat
1 tuunikalakonserv itaaliakastmes
6 päikesekuivatatud tomatit
1 dl fetajuustukuubikuid
2 dl riivitud juustu
Kate:
3 muna
1 dl piima
1 dl hapukoort
kirsstomateid

Sega jahud, kodujuust ja või omavahel. Näpi purutaoliseks, et oleks lihtsam tainaks segada. Lisa lusika kaupa külma vett ning sega tainas ühtlaseks. Rulli ümmarguseks ja vooderda sellega pirukavormi põhi ning ääred. Tõsta 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks haki sibul ning küüslauk. Tükelda paprika. Kuumuta pannil õli ning lisa sinna sibulad. Prae neid pisut ning seejärel tõsta juurde küüslauk ja paprika. Kuumuta köögivilju mõni minut ning maitsesta basiilikaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini ning eelküpseta põhja 10 minutit.
Sega köögiviljade hulka fetajuustukuubikud, riivitud juust, tuunikalakonserv, hakitud päikesekuivatatud tomatid, pisut pipart. Seejärel sega kokku katteained ja poolita kirsstomatid.
Tõsta köögiviljatäidis piruka põhjale, vala üle kattega ning aseta peale kirsstomatid. Küpseta 200kraadises ahjus 45 - 50 minutit (kuni kate on hüübinud).

1 comment:

  1. Miskipärast tahaksin alati iga su postituse esimeseks kommentaariks kirjutada pika "mmmmmmmmmmmmm!" :))) Lihtsalt nii ahvatlevad on su road!
    Mul ka kapis karp tuunikalakonservi ja mõtisklesin ka, mida sellest valmistada, nüüd liiguvad mõtted taolise piruka suunas ;)

    ReplyDelete