Tuesday, April 5, 2011

Juustu-ürdiskoonid

Grahamjahu kapi ülemisel riiulil on jäänud unustuste hõlma. Nädalavahetusel sai see uuesti avastatud väga maitsvate juustusarvekeste näol. Täna tekkis isu süüa midagi värsket just ahjust tulnud saialaadset, tõmmata üks korralik võikriips peale ning nautida magusamat sorti teega. See tõesti pole mul muidu kombeks, aga aeg-ajalt tuleb isu teha midagi mõistusevastast. Ei, see pole liialdus. Tõepoolest, minu mõistusevastast, sest tihtipeale dikteerib kõhutunne, mida võiks kokata ja millega maiustada, aga mõistus karjub vastu EI. Seega, täna ma ei kuulanud oma pead. Suu matsus, kõht laulis ja jalg tatsus.

Juustu-ürdiskoonid (retsept pisut mugandatud)
(Allikas: Virkus, L. Leivad, saiad, sepikud.)

3 dl täisteranisujahu
4 dl nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 dl riivitud juustu
1 tl Vahemere ürdisegu
100 g võid
3 dl piima
Määrimiseks piima
Kaunistuseks seesamiseemneid

Sega jahud, küpsetuspulber, sool, riivitud juust ja ürdid kausis. Lisa tükikestena või. Näpi kergelt purutaoliseks massiks. Kalla juurde piim ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli või suru tainas käega laiaks paksuks nelinurgaks. Lõika ümmarguse vormiga (klaas või piparkoogivorm) väikesed kettad. Tõsta paberiga kaetud ahjuplaadile. Määri piimaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 250kraadises ahjus 10 minutit või kauni värvi saamiseni.Parimad ahjusoojana!

2 comments:

  1. Mmmmm! Peab proovima! Ei imesti kui juba täna õhtul neid proovin! :)

    ReplyDelete
  2. :) enne poodi jalutamist siia vaadata oli ilmselgelt üks suur viga. Nüüd mu isegi kõht soovib saada head, pehmet ja värsket kuklikest. Oeh!

    ReplyDelete