Sunday, April 10, 2011

Marianne rullbiskviit

Küll ma olen rõõmus - rukola sirgub igapäevaga üha pikemaks ning basiilik pistab ka juba oma nupud mullast välja. Kui vaid nüüd see meliss sealt piiluma hakkaks ja salatit ka salati sisse saaks näpistada, siis oleks kevad missugune.
Vähem tähtsad pole ju ka till ning sibul. Ja saaks juba näpud sinna kasvuhoone mulda pista. Luban, et sel aastal olen tragim (no, kui Pätu laseb). Hästi, ei rutta ette, ei ole juba mõtetega suves. Siin ja praegu - akna alla õitsevad imeilusad krookosed, jalgrattalt sai talvine tolm maha pühitud ning ma pakatan energiast. Rõhutan - siin ja praegu. Ma ei tea, kuidas homme lood on.
Igatahes, kena kevadet!


Marianne rullbiskviit
(Allikas: Pirkka)
Tainas
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
0,5 dl kakaod (maitsestamata)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
2 dl vahukoort
250 g kohupiima
150 d purustatud Marianne komme
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl vaarikaid

Valmista ette ahjuplaat - määri küpsetuspaber võiga. Kuumuta ahi 225 kraadini.
Taina jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, tärklis, kakao ning küpsetuspulber. Sõelu kuivainetesegu munavahu hulka ning sega aeglaselt ja ettevaatlikult (vahtu rikkumata) ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberile ning küpseta ahjus 6 minutit.
Kummuta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ning eemalda põhja küljest paber. Keera biskviit küpsetuspaberi abil rulli. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta vahukoor. Poole vahustamise pealt lisa suhkur. Vahustunud vahukoorele sega hulka kohupiim, kommipuru ning maitsesta vanillisuhkruga.
Immuta biskviiti mahlaga, piimaga, kohviga või mõne muu meelepärasega. Määri peale täidis, lisa vaarikad ning keera rulli. Lase külmkapis maitsestuda.

No comments:

Post a Comment