Thursday, November 17, 2011

Toorjuustu-hapukoorekook ehk Vaatame, mis kapis on

Hiljuti kondasin Tastespottingus ja otsisin ideid virsikute kasutamiseks. Mulle sattus ette lause "Sometimes, imperfection comes out delicious" ja täpselt sedasi ma võiksingi seda kooki ja tookordset koogitegu iseloomustada. Tihti on nii, et kui kõik tundub väga rappa minevat, siis lõpptulemus on hämmastavalt hea. Ilmselt me mõtleme üle, pingutame üle ja soovime ning loodame liiga palju. Vahel tuleb lasta end vabaks ning asjadel minna oma soodu, lenneldes.
Sealjuures mitte unustada head tuju ja rõõmsat meelt. Naeratus teeb alati head!


Toorjuustu-hapukoorekook
(Allikas: Nigella Ekspress - hea kiire toit)
(retsept mugandustega)

Põhi

200 g digestive küpsiseid
110 g võid
Kate
250 g maitsestamata toorjuustu
90 g tuhksuhkrut
250 g hapukoort
200 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
3 tl želatiini
1 sl sidrunimahla + 2 sl külma vett

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud puru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pisut ka äärtele.
Pane želatiin 10 minutiks sidrunimahlaga segatud vee sisse paisuma. Sega toorjuust ja hapukoor tuhksuhkru ja vanillisuhkruga. Vahusta vahukoor.
Sulata želatiin veevannil. Seejärel lisa veidi jahtunud želatiin peene jaona ja pidevalt segades toorjuustu-hapukooresegu hulka. Viimasena lisa vahukoor, kergelt ja vahtu rikkumata.
Vala kate koogipõhjale ja lase külmas taheneda vähemalt 3 tundi kuni üleöö.

1 comment:

  1. Oh see kook oli hea! "Naturaalne" oli sõna, mis Tõnis vist kasutas. Puhas ja kerge maitse! Kindlasti teen ka! :)

    ReplyDelete