Monday, November 21, 2011

Feta-avokaado-pastasalat kanafileega

Ma tunnen alati rõõmu selle üle, kui perekond saab kokku. See on ju nii haruldane võimalus, sest pooled õdedest-vendadest elavad üle lahe, ühed laveerivad Soome ja Saaremaa vahet ja õde on topelt hõivatud. Viimane tabas aga kolm kärbest ühe hoobiga - sõitis mulle külla ja nägi ka suured vennad ära. Nii me siin istusime, naersime ja nautisime, toitu ja veini muidugi.
Ometigi, ma ei saa aru, mis lugu on meestel lihaga - lihata toit pole toit. Üks teatas, et eelmise õhtu fetasalatist jäi näljane tunne ja teine, kes oma sõnul sööb ainult üks korda päevas (hommikul alustab ja õhtul lõpetab), tõstis ja tõstis salatit taldrikule ja küsis lõpuks:"Kas kõhu ka täis saab?"
Liha oli, pastat oli ja kõike muud head ka. Igatahes sain mina õppetunni ja lubasin, et järgmistel kordadel paitavad meeste kõhtusid seapraad ja kartulid. Saladuskatte all võin öelda, et see oli üks katteta lubadus :)

Tervist, rõõmu ja lõbusaid hetki päevadesse!

Pildi autor: Nele Hulkko

Feta-avokaado-pastasalat kanafileega

(Allikas: Pirkka)

250 g farfallepastat
375 g fetajuustu
1 punane sibul
250 g kirsstomateid
2 avokaadot
150 g kurki
1 pott rukolat
20 päikesekuivatatud tomatit
700 g meemarinaadis kanafileed
Kaste
½ dl balsamiäädikat
½ dl suhkrut

Esmalt valmista kaste. Pane kastrulisse balsamiäädikas ja suhkur. Kuumuta segades keemiseni, keeda nõrgal tulel 1-2 minutit, tõsta tulelt ja jahuta.
Seejärel keeda farfalled soolaga maitsestatud vees al dente, jahuta külma vee all ning nõruta. Küpseta kanafileed pannil valmis. Tükelda fetajuust ja avokaado, haki sibul, poolita kirsstomatid, tükelda kurk. Nüüd sega kokku kõik salati ained ja lisa peale päikesekuivatatud tomatid. Serveeri balsamiäädikast tehtud kastmega.

No comments:

Post a Comment