Friday, August 19, 2011

Grillitud köögiviljad mozzarellaga

Türkiissinine ja fuksiaroosa, kollane ning oliiviroheline - mulle meeldivad värvid. Seepärast ei lase ma pead norgu sügise tulekuga, sest neid kirjuid metsa ääri, lendavaid linnuparvi ja sügise hõngu ootan igal aastal innuga.
Vahva on vaadata koolijütse 1. septembril kooli poole sammumas roosad ja lillad astrid käes. Jah, sügises on nostalgiat. Jalutasime ju isegi sahistades läbi lehti täis pargi kooli. Hommikuses õhus oli parajalt kargust ning pisut udu. Vahel ka vihma, aga kõige selle pori ja vihma kõrvalt andis ning annab siiani lootust ja energiat see imeline värvidemäng. Ja muidugi ei saa üle ega ümber sügisandidest, mis kirju roana meie taldrikutele jõuavad.
Mõnusat kirevat sügist!


Grillitud köögiviljad mozzarellaga
(Allikas: Selveri retseptileht)

3 punast sibulat
4 väiksemat tomatit
1 punane paprika
4 väiksemat porgandit
1 suvikõrvits
3 sl oliiviõli
125 g mozzarellat
1 sidrunist pressitud mahl
soola
musta pipart
1 pott basiilikut


Lõika kooritud sibulad viiludeks, samuti tomatid. Tükelda paprika, viiluta suvikõrvits ja porgandid. Sega köögiviljad õliga ning grilli. Tomatid lisa viimasena, sest need küpsevad kiiresti. Viiluta juust või rebi tükkideks. Sega kausis kuumad köögiviljad mozzarellaga. Nirista üle oliiviõliga ja pressi peale sidrunist mahl. Maitsesta soola ja pipraga ning laota peale basiilikulehed. Mina serveerisin neid koos mesise lõhega.





No comments:

Post a Comment