Tuesday, August 17, 2010

Oivalised kotletid

Ilmselt on igaühe emal mõni firmakas olemas. Minu ema teeb meile alati kotlette, kui külla tuleme. No eks isa on ka üks suur kotletifänn:) Vahest on küll veidi magedad, kuid see pole häiriv. Need õnnestuvad tal alati nii hästi, et keele viivad alla. Täna on meil jälle kotletieri ja kui ma sealt potist salaja ühe näppasin, siis tuli mul selle maitseelamusega meelde sõna "oivaline" ja lihtsalt pidin retsepti kirja panema. Siiski, olgem ausad, asi ei ole retseptis, vaid emas ;) Suurepärane!


Oivalised kotletid:

700 g seahakkliha
700 g veisehakkliha
4 muna
4-5 leotatud saiaviilu
4 küüslaugu küünt (pressitud)
1 keskmise suurusega sibul
Kotletimaitseaine,
lihamaitseaine ürtidega,
sool



Esmalt pani ema saia vee sisse ligunema. Seejärel segas omavahel hakklihad, pressis juurde küüslaugu küüned, lisas hakitud sibula, munad ning viimaks leotatud saiaviilud (suurem vesi välja pigistatud) ja loomulikult maitseained (tunde järgi :D). Kui mass oli valmis, siis praadis pannil õli sees kenad kahe ampsu suurused kotletid.
Serveerisime kartulipudru ja kurgi-tomatisalatiga.

2 comments:

  1. Meie emad on ikka maailma parimad kotletivalmistajad! :) Minu ema special on paprika ja juustuga täidetud kotletd ;)
    Seda tahtsin ka veel öelda, et kohe näha, et kokatakse suurele perele, kokku 1,5 kg hakkliha, millest neid pätikesi vorbiti :) Meil maal käib kokkamine samade mõõtude järgi :D
    Igaljuhul tunduvad väga ahvatlevad kotletid! Kiitused emale! :)

    ReplyDelete
  2. Oiiiiii, kus praegu tahaks kotletikesi näksida.. nämm nämm :)

    ReplyDelete