Tuesday, August 24, 2010

Kringel

Juba ammu oli soov saada kringlit, kui ühel õhtul otsustasime, et teeme ära. Suure ringiga sai ka materjal koju toodud ning magus küpsetis valmis tehtud. Ja kui mul isutab kringli järele, siis see peab ikka üks mahlane, magus ja šokolaadine olema. Minu maitsemeele õnneks nii see ka õnnestus.

Tainas:

25g pärmi
3dl piima (3,5%)
1/2 muna
1dl suhkrut
1tl soola
7-8dl jahu
100g võid
rosinaid
Täidis:
200 g halvaad
1 pk vaniljekastmepulbrit Ekströms (sisaldab kahte pakikest)
3 dl piima
kaneeli
Kate:
u. 1 dl piima
100 g Bitter šokolaadi

Sulatasin pärmi käesoojas piimas, lisasin juurde pool munast, soola, suhkru ja rosinad. Seejärel sõtkusin vähehaaval juurde jahu ning viimaks lisasin sulatatud või. Lasin soojas kerkida pool tundi.
Täidise jaoks segasin 2 pakikest vaniljekastmepulbrit 3 dl külma piimaga ja lasin pakseneda. Rullisin taina lahti ning panin peale vaniljekastme, sellele riputasin kaneeli ja hakitud halvaad. Keerasin taina rulli, tõstsin ahjuplaadile ning tegin kääridega umbes 2 cm vahedega sisselõiked. Küpsetasin 180 kraadi juures pool tundi.
Katte jaoks kuumutasin piima ja sulatasin selles šokolaadi. Saadud kastme valasin kringlile.

1 comment:

  1. nämm :)ma pole nii ammu kringlit teinud. Näeb nii hea välja!

    ReplyDelete