Monday, August 2, 2010

Küpsisetort banaanikreemi ja Daim šokolaadiga

Meil kodus on olnud väga huvitav tööde jaotus - ema praeb kotlette, teeb kastet ja alati, just nimelt alati, koorib isa kartuleid. Ta on meie isklik elav kartulikoorimismasin:) Aga ei, kartulid, kotletid ja kaste pole minu postituse teemaks. See mõte lihtsalt saatis mind koogi tegemise ajal.
Koogist nii palju, et selle retsepti leidsin ühest vanast Kodu&Aed ajakirjast. Ma võin neid virnade viisi sirvida, sest sealt leiab igasuguseid huvitavaid retsepte. Kõige enam köitis mind aga seda kooki tegema Daim šokolaad, sest see lihtsalt on nii maitsev.


Küpsisetort banaanikreemi ja Daim šokolaadiga:
1 pakk digestive küpsiseid
500 g kohupiimapastat
200 ml 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut (soovitan välja jätta)
2 banaani
ühe sidruni mahl
200 g hapukamat moosi
mahla immutamiseks
Kaunistuseks:
3 Daim šokolaadi
ühe sidruni koor ribadena või riivitult

Mulju banaanid kahvliga püreeks ja sega kohe sidrunimahlaga (siis ei muutu banaan kohupiimamassis inetult halliks). Vahusta rõõsk koor suhkruga ja maitsesta vanillisuhkruga. Sega juurde banaanimass ja kohupiimapasta. Lao küpsised ringina serveerimisvaagnale ja pintselda pealt mahlaga (pintseldasin kaks korda). Tõsta igale küpsisele kohupiimakreemi ja määri kergelt laiali. Korda kahte viimast punkti järgmise kihi küpsistega. Määri igale küpsisele kohupiimakreemi peale moosi (tegin vastupidi - moos küpsisele ja peale kohupiimakreem). Korda viimaste küpsistega jälle 3. ja 4. punkti (mina moosi rohkem ei pannud kui ainult ühe kihi vahele). Haki šokolaad tükkideks ja puista tordile ning lisa kaunistuseks riivitud või ribadena sidruni koor.
Tõepoolest hea kook, kuid kui järgida algset retsepti, siis kindlasti ei tohiks suhkrut lisada, sest moos pea iga kihi vahel annab piisava magususe, kui see just väga hapu pole. Minul tuli keskmisest magusam, kuigi jätsin kreemi üsna maheda. Ilmselt vahele pandud moos oli rohkem magus kui hapu. Hoolimata sellest, soovitan proovida! Mulle maitseb ja teen edasipidigi;)

1 comment:

  1. Ma ei oska öelda muud kui mmmmmmmmmmmmm! Ei jõua oodata, millal saaks juba ka seda teha! :)

    ReplyDelete