Friday, October 1, 2010

Suvikõrvitsa-laimikeeks

See on kummardus minu aiamaal kasvavatele suvikõrvitsatele, mis nii agaralt vilja on kandnud ning minu rõõmuks veel septembri lõpus neid mahlaseid piklik-kõverikke andnud. Ja kuna lahti on läinud keeksiralli, siis sinna selle viimase saadud suvikõrvitsa paigutasingi. Juba esimese ampsuga olin tulemusega rohkemgi kui rahul - kergelt laimise mekiga mahlakas küpsetis.

Tainas:
250 g suvikõrvitsat
150 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
2 laimi
2 sl mett
4 dl jahu
1 tl soodat

Esmalt riivisin suvikõrvitsa ning tõstsin sõela peale nõrguma. Seejärel valmistasin taina. Vahustasin või suhkruga. Lisasin ükshaaval munad, samal ajal miksriga vahustades. Pesin laimid ja riivisin nende koored tainasse. Pressisin 1/2 dl laimi mahla, millele lisasin juurde mee. Segasin jahu soodaga. Lisasin mahla- ja kuivainesegud tainale. Pigistasin riivitud suvikõrvitsast välja liigse vee ning lisasin köögivilja tainale. Segasin ühtlaseks ja valasin võiga määritud keeksivormi. Küpsetasin 175 kraadi juures 45 minutit.

1 comment:

  1. Mmmm! See võib tõeliselt hea kooslus olla! :) Kahju, et mul ei ole aiamaad, kus neid kõverikke kasvaks :D

    ReplyDelete