See on kummardus minu aiamaal kasvavatele suvikõrvitsatele, mis nii agaralt vilja on kandnud ning minu rõõmuks veel septembri lõpus neid mahlaseid piklik-kõverikke andnud. Ja kuna lahti on läinud keeksiralli, siis sinna selle viimase saadud suvikõrvitsa paigutasingi. Juba esimese ampsuga olin tulemusega rohkemgi kui rahul - kergelt laimise mekiga mahlakas küpsetis.
Tainas:
250 g suvikõrvitsat
150 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
2 laimi
2 sl mett
4 dl jahu
1 tl soodat
Esmalt riivisin suvikõrvitsa ning tõstsin sõela peale nõrguma. Seejärel valmistasin taina. Vahustasin või suhkruga. Lisasin ükshaaval munad, samal ajal miksriga vahustades. Pesin laimid ja riivisin nende koored tainasse. Pressisin 1/2 dl laimi mahla, millele lisasin juurde mee. Segasin jahu soodaga. Lisasin mahla- ja kuivainesegud tainale. Pigistasin riivitud suvikõrvitsast välja liigse vee ning lisasin köögivilja tainale. Segasin ühtlaseks ja valasin võiga määritud keeksivormi. Küpsetasin 175 kraadi juures 45 minutit.
Mmmm! See võib tõeliselt hea kooslus olla! :) Kahju, et mul ei ole aiamaad, kus neid kõverikke kasvaks :D
ReplyDelete