Tuesday, October 5, 2010

Sidrunisuflee

Kui on supipäev, siis on ka magustoidupäev. Kerge kõrvale võib ju ikka midagi kaloririkkamat lubada. Jälle üks vabandus magusa söömiseks. Parandamatu maiustaja.
Sufleeretsept jäi täna varahommikul silma Pirkka lehest ja seda polnud üldsegi mitte plaanis teha kuni hetkeni, mil supitaldrik tühi ja isu magusa järgi. Seega pidi olema midagi kiiret, lihtsat ja kodusolevate vahenditega.
Suflee puhul tasub meeles pidada, et see ei oota sööjaid, vaid sööjad ootavad sufleed. Seega otse ahjust lauale!

Kogus neljale:
2 väiksemat sidrunit
(2,5 sl mahla ja 2 tl riivitud koort)
3 muna
1,5 dl piima
1 sl jahu
1 sl kartulitärklist
3/4 sl suhkrut

Eralda munakollased munavalgetest. Lisa kastrulisse munakollased, piim, jahu, tärklis, 0,5 dl suhkrut ja sidruni riivitud koor. Kuumuta pideval segades keemiseni ja keeda kuni segu pakseneb. Tõsta pliidilt ja lisa sidrunist pressitud mahl.
Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga ja sega ettevaatlikult teise segu hulka. Määri sufleevormid võiga ja jaota sufleetäidis vormidesse. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni suflee on kerkinud ja muutnud värvi. Ära ava ahju enne magustoidu serveerimist. Kaunista sidruni riivitud koorega.

No comments:

Post a Comment