Thursday, February 25, 2010

Porgandikeeks

Juba umbes sõbrapäevast alates, mil ma ostsin endale silikoonist roosikujulise keeksivormi, mõlgub mõttes Angeelika Kangi raamatust "Süües terveks ja kauniks" pärit porgandikeeks. Kuna järjekorras on olnud mitmeid maitsvaid küpsetisi, siis jõuangi selleni alles täna, kui maitsva supi keetmisest jäi järgi mõni porgand.

Siin siis retsept:

1 muna
1 dl piima
1 dl õli
4 dl riivitud porgandit
3 dl täisterajahu ( või 1,5 dl rukkijahu + 1,5 dl nisujahu )
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
0,5 dl hakitud pähkleid
2 dl fariinsuhkrut

Enda imestuseks tegin järgnevalt kõik täpselt nii nagu retseptis kirjeldatud.
Kõige pealt riivisin porgandid ja hakkisin pähklid. Seejärel kuumutasin ahju 175 kraadini. Segasin muna, piima, õli ja riivitud porgandi. Teises kausis segasin jahu, küpsetuspulbri, vanillisuhkru, kaneeli, soola, hakitud pähkli ja fariinsuhkru. Valasin piimasegu jahusegusse ja segasin kergelt läbi. Valasin taigna keeksivormi ja küpsetasin 40 minutit.

Lõpptulemus oli täpselt selline nagu raamatus kirjas "Fantastiline ja kerge porgandikeeks kaob laualt hetkega".

1 comment:

  1. Entsuuuuu! Nüüd olen mina kade, et sa nii palju siin kokkad ja igasugu häid asju üles paned! :))
    Jälle pean su retsepti vist pätsama ja järgi proovima! Aga sellist uhket silikon koogivormi mul küll ei ole :)

    ReplyDelete