Sunday, November 21, 2010

Kohupiimast juustukook

Ma tõepoolest ei mõista, miks seda juustukoogiks nimetatakse, kui toorainete hulka ei kuulu mitte ühtegi juustu üheski variandis. Juustuga või juustuta - kook on suurepärane. Kuigi retseptis oli ette nähtud sidrun, asendasin selle laimiga ning olgem ausad, paremat otsust polekski saanud teha. Üks pisike laim tegi imet. Seda oli täpselt nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Perfektne.


Põhi:
150 g võid
1 muna
2,5 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
Täidis:
400 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
3 munakollast
1 laim
120 g hapukoort
3 sl maisitärklist
100 g võid
3 munavalget




Põhja jaoks vahustasin köögikombainis või ja suhkru ning lisasin tugevalt vahustades muna. Lõpuks segasin juurde kaerahelveste ja jahu segu. Asetasin taina 24 cm koogivormi põhja ja äärtele ning küpsetasin 175 kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise jaoks segasin omavahel kohupiimapasta, suhkrud, munakollased, laimi riivitud koore ja mahla, hapukoore, maisitärklise. Seejärel lisasin sulatatud ja jahutatud või.
Vahustasin munavalged tugevaks vahuks ning segasin täidise hulka. Tõstsin saadud segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpsetasin ahjus 175 kraadi juures 50 minutit (kuni kook oli pealt pruunikaks küpsenud).

1 comment:

  1. Appi Entsu! Niiiiii ilus ja kohev! Lihtsalt nii ahvatlev kook! :)

    ReplyDelete