Tuesday, October 12, 2010

Kardemoni-jogurtijäätis

Rõdu ees olev vahtrapuu on paari päevaga lehtedest tühjaks raputatud. Väljas puhub külm tuul, mis kuidagi ei suuda meid õue meelitada, kuigi päike on kutsuv. Võiks arvata, et sellise jaheda ilmaga jooks kuuma teed või kakaod, aga ei. Sellise ilmaga valmis hoopiski jäätis. Nüüd võib istuda jäätisekauss käes ning vaadata, kuidas see tuul seal neid vahtrapuid raputab, samal ajal, kui päike tuba soojaks kütab.

1 želatiinileht
2,5 dl vahukoort
2,5 dl vaniljejogurtit
1 sl mett
2 munakollast
1,5 dl suhkrut
1,5 tl jahvatatud kardemoni

Pane želatiinileht külma vee sisse paisuma. Vala kõik ülejäänud ained kastrulisse ning kuumuta kuni segu aurab, kuid ei kee. Tõsta pliidilt, pigista želatiinilehest liigne vesi ja pane kastrulisse. Sega kuni see ära sulab. Lase jahtuda, vala karpi ja külmuta sügavkülmas. Enne serveerimist sega miksriga läbi kuni mass meenutab pehmet jäätist. Serveeri vahvlitega või naudi niisama.

1 comment:

  1. :)Mmm.. pean ka proovima ikka jäätist teha. Aega nüüd peaks ju ometi olema, kuskilt peab selle viitsimise ka leidma :)

    ReplyDelete