Friday, October 8, 2010

Banaani-šokolaadiküpsetis

Eile proovisin seda õunte ja mittekvaliteetse šokolaadiga. Kuna retsept on aga banaanidega, siis ei jõudnud ära oodata, millal saan uuele katsele minna. Seega, võtsin selle magustoidu täna jälle menüsse.
Vahe on tuntav. Krõbeda kaerapuru kõrvale sobib pehme banaan väga hästi ning mõnusat magusust lisab šokolaad. Kindlasti võiks seda serveerida ahjusoojana, sest jahtudes šokolaad taheneb ja kogu nö. kupatus muutub kõvemaks. Lisaks ei ole see banaan enam nii nauditav. Seega ahjusoojana lauale, vaniljekastmega üle ja amps!

2 dl jahu
1,5 dl kaerahelbeid
0,75 dl suhkrut
1 dl vedelat margariini
Täidis:
100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
4-5 banaani
2 sl fariinsuhkrut
2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidruni koort
Lisaks:
Vaniljejäätist või vaniljekastet
Kohvi või teed

Sega omavahel kaerahelbed, jahu, suhkur ja vedel margariin. Aseta pool puru kogusest 20 cm läbimõõduga vormi põhja (kasutasin sufleevorme). Vaata, et põhi väga paks ei jääks.
Haki šokolaad. Viiluta banaanid ja maitsesta fariinsuhkru, sidrunist pressitud mahla ja riivitud koorega. Aseta vormi kihiti banaanid ja šokolaad ning puista peale ülejäänud kaerahelbepuru. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u. 25 minutit. Serveeri vaniljejäätise või vaniljekastmega ning kohvi või teega.
Soovitus: kes ei armasta väga magusat toitu, siis soovitan kõrvale vaniljekastet, sest poest ostetud jäätised kipuvad olema üsna magusad.

No comments:

Post a Comment