Et suvi neid hoiaks!
Rändasin minagi pisut ajast tagasi - kevadesse. Hetke, mil rohi oli tärganud ja näpud mullased. Kui kasvuhoone tagant sai korjatud noori nõgeseid, mis nüüdseks on juba territooriumi vallutanud nii, et lausa teiste taimede seltsi kipuvad.
Nõgesesaiad
(Allikas: Oma Maitse 05/2012)
1 sl oliiviõli
200 g nõgeselehti
200 g hapukoort
1 tl Dijon sinepit
140 g sinihallitusjuustu
4 viilu ciabatta´t või sepikut
musta pipart
Kuumuta pannil õli ja lisa kummikinnastega puhtad noored nõgeselehed. Kuumuta minuti jagu, et lehed närbuksid. Tõsta pannilt ja lase jahtuda. Sega nõgesed hapukoore, sinepi ja poole koguse sinihallitusjuustuga. Maitsesta pipraga.
Rösti ahjus saiad krõbedaks. Seejärel kata need nõgeseseguga ja ülejäänud juustuga. Küpseta ahjus seni, kuni juust on sulanud.
Need maltsatoidud on ikka nii ahvatlevad! :)
ReplyDelete