Lapsepõlvest on nii hästi veel meeles minu vanaema kõrged ja tihedad vaarikapõõsad, kuhu meil oli tavaks end peita ning mõnuga vaarikaid nosida. Lisaks on vanaema oma vaarikamoosiga kõigile silmad ette teinud, sest nii maitsvat keedist pole ma enam kusagilt saanud. See oli nii hea, et ühel ilusal hommikul vanaema juures sõime seda lausa koos keedetud nuudlitega. Tõepoolest, need sobisid hästi kokku ja maitseelamus oli niisugune, et siiani pilt silme ees ning maitse suus. Vanaema oskas! Imeline!
Ilmselt ongi sellest vanaema vaarikate ajast need marjad mu lemmikud. Mida on, seda tuleb kasutada. Seega valmiski kirsi-semifreddo retsepti järgi vaarika-semifreddo, sest keegid olid kirsid ära söönud ja vaarikaid tuli maksimaalselt kasutada, et nad raisku ei läheks.
Vaarika-semifreddo
(Allikas: Oma Maitse 08/2010)
500 g vaarikaid
400 ml vahukoort (35%)
100 g tuhksuhkrut
4 muna
serveerimiseks vahvleid
Tõsta kõrvale peotäis vaarikaid, teised pane potiga mõõdukale kuumusele ning lase koos koorega ja 50 g suhkruga keema tõusta. Hauta 5 minutit, surista blenderiga püreeks ja lase läbi sõela.
Eralda munakollased ja -valged. Vala törts kuuma vaarikasegu munakollastele, sega korralikult ja tõsta kõik tagasi potti. Keeda 5 minutit, et segu veidi pakseneks. Lase läbi sõela, kata mass toidukilega ning jahuta täielikult.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamis jätkates lisa supilusika kaupa suhkur. Sega vaht kolmes osas vaarikasegu hulka.
Äärista keeksivorm toidukilega. Vala mass sisse, kata kilega ja lase 3 tundi sügavkülmas seista. Nüüd sega pooljäätunud desserdi hulka vaarikad ja lase veel 8 tundi kuni üleöö sügavkülmas seista. Lõika viiludeks ja serveeri vahvlilaastude vahel.
Nuudlitega! :D Jessus! Aga vanaemad oskavad jah, vanaemad on imelised! Ja sinu retseptid ja pildid lähevad ka aina imelisemareks! ;) 5+
ReplyDelete