Sunday, July 11, 2010

Rukkileivapõhjal tuunikalatort

Kuumad suvepäevad viivad söögiisu ja tahtmise köögis toimetada. Sooja pliidi ääres aja veetmisest rääkimata. Seega on igati teretulnud kõik külmad, kerged ja värsked toidud. Üks maitsev jahutav suutäis sellisel kuumal ilmal. Ja maitsev on see tõepoolest ;)

Põhi:
300 g musta leiba
50 g võid
Täidis:
200 g kodujuustu
200 g hapukoort
2 tuunikalakonservi soolvees
peotäis tilli
basiilikut
rohelist sibulat
sidrunipipart
2 sl želatiini + u. 3 sl vett

Põhja jaoks purustasin köögikombainis musta leiva ja segasin läbi sulatatud võiga. Valasin segu koogivormi, surusin käega ühtlseks ja panin külmkappi.
Järgmisena panin želatiini külma vette paisuma. Täidise jaoks segasin köögikombainis kõige pealt kodujuustu ja hapukoore. Seejärel lisasin tuunikalakonservid, sibula, tilli, basiiliku ja sidrunipipra. Segasin läbi ja viimaks valasin juurde sulatatud želatiini, samal ajal pidevalt segades. Valasin täidise rukkileivast tehtud põhjale ja lasin külmkapis umbes 3 tundi tarduda.

No comments:

Post a Comment