Wednesday, June 9, 2010

Kohupiima-maasikatort

Juunikuu on üks eriline kuu. Nii palju sünnipäevi, et ühe käe sõrmedel võimatu kokku lugeda:)) Seega, palju tordi meisterdamist ja maitsmist. Kuigi mul selle tordi tegemise ajaks olid juba kõik ideed otsas, sai see ikkagi imehea.

Põhi:
4 muna
5 sl kartulitärklist
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kookoshelbeid
Täidis:
400 g kakaokohupiimakreemi
maasikaid
10 Fazer mint šokolaadikommi
Kate:
400 g sidrunikohupiimakreemi
martsipani
maasikaid

Põhja jaoks vahustasin munad tugevaks heledaks vahuks, segasin ettevaatlikult juurde jahu-tärklise-küpsetuspulbri segu. Viimaks lisasin kookoshelbed ning küpsetasin 200 kraadises ahjus u. 10 minutit.
Sulatasin veevannil šokolaadikommid ning mikserdasin kakaokohupiimakreemi hulka. Kui põhi oli jahtunud, siis lõikasin selle pooleks ja immutasin õunamahlaga. Keskele määrisin kakaokohupiimakreemi ja laotasin viilutatud maasikad. Seejärel tõstsin peale teise poole põhjast, pintseldasin üle õunamahlaga ning katsin sidrunikohupiimakreemiga. Lasin külmkapis pisut imbuda. Kaunistuseks tegin martsipanist ribad, mille sättisin kingipaki paelaks. Värvikuseks sättisin poolitatud maasikad, millele juurde tegin martsipanist lehed.
Kook oli väga maitsev ja mahlane!

1 comment:

  1. Mineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee seeee on SUPER ARMAS!!!!

    ReplyDelete