Külm mustikajuustukook (mugandatud)
(Allikas: Oma Maitse 07/2012)
Põhi:
250 g (isetehtud) digestive küpsiseid
50 g võid (kui kasutad poe küpsiseid)
Juustukiht:
3 munavalget
140 g tuhksuhkrut
250 g toorjuustu
300 ml vahukoort
Kate:
6 sl vett
50 suhkrut
250 g mustikaid
Äärista 24 cm koogivorm toidukilega. Pane vesi pott ja lisa suhkur ning mustikad. Kuumuta õrnal tulel seni, kuni suhkur on sulanud. Seejärel kuumuta veel 1-2 minutit, et mustikad muutuksid pehmemaks. Tõsta vahukulbiga mustikad välja või kurna läbi sõela vedelik teise potti. Keeda vedelikku mõni minut, kuni see muutub siirupisemaks.Vala potitäis mustikatele ja lase jahtuda.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel. Vahusta vahukoor pehmemaks vahuks ja sega toorjuustuga. Viimasena lisa segu hulka munavalgevaht.
Purusta küpsised köögikombainis. Kui kasutasid poest ostetud digestive küpsiseid, siis sega puru läbi sulavõiga. Isetehtud küpsised on rasvasemad ja nendest tehtud põhi seisab ilma võid lisamata hästi koos.
Nüüd tõsta kiletatud vormi põhja mustikad koos vedelikuga. Lisa juustukiht ja tasanda ühtlaseks. Kõige viimasena lisa purustatud küpsised ning suru kergelt tihkeks. Külmuta kooki sügavkülmas vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Serveerimise ajaks tõsta kook 30 minutit varem tavalisse külmikusse. Keera alusele ja eemalda kile.
Seda postitust ma ootasin pikkisilmi! :) Küll oli ikka hea!
ReplyDelete