Monday, July 11, 2011

Kirsi-juustukook

Meie isal oli sünnipäev, nüüd pea kolm nädalat tagasi. Kuna me üritame teda natukene koolitada (toitumise osas), siis ei tahtnud ma teha liiga rasvast ja rammusat kooki. Tuleb aga tunnistada, et rammus oli see ikkagi, kuid viis keele alla. Esimene amps ja juba ma tormasin fotoaparaadi järele. See lausa nõudis jäädvustamist. Ühesõnaga, südamega tehtud!!
Isa aga on tubli, toitumine on muutunud mitmekesisemaks ja samas vaimus jätkates luban ma talle vahel harva mõne rammusama koogitüki :)

Kirsi-juustukook
(Allikas: Angeelika Kang "Süües terveks ja kauniks")

Põhi:
10 Digestive küpsist
1 sl suhkrut
2 sl võid
Täidis:
200 g rasvatut kodujuustu
1 tl vanillisuhkrut
500 g maitsestamata lahjat toorjuustu
3 muna
1 munavalge
2 dl suhkrut
Peale:
1 purk kirsikompotti
2 dl želeesuhkrut



Purusta küpsised ja sega suhkru ning sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Püreeri kodujuust ja sega juurde toorjuust ning vanillisuhkur. Klopi ühekaupa juurde munad ja munavalge. Sega juurde suhkur. Vala segu küpsisepõhja peale ning küpseta 50 minutit. Jahuta.
Kurna kirsikompott ja mõõda 4 dl kompotivedelikku. Kuumuta vedelik potis keemiseni ning sega juurde želeesuhkur. Lase uuesti keema tõusta ja tõsta tulelt. Sega juurde kirsid. Kui segu on veidi jahtunud, siis vala see koogile. Hoida külmakapis vähemalt tund.

1 comment:

  1. Väga väga tubli isa, et on oma lapsi kuulma võtnud! :) Ja väga tubli tütar, et isa sellise mõnusa koogiga kostitab :)

    ReplyDelete