Sunday, May 30, 2010

Valge šokolaadi - kookoskastmekook

Kuna kohupiima-šokolaadi kook ei viinud mul keelt alla, siis pidin tegema midagi, mis rahuldaks maitsemeeli:) Tõepoolest, seda see kook tegi. Tegemist ju ikkagi valge šokolaadiga.

Põhi:
10 digestive küpsist
1 dl kookoshelbeid
75 g võid
Täidis:
1 sl želatiini
3 dl vahukoort
100 g valget šokolaadi
250 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl sidrunimahla
Kate:
1 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
(50 g võid)

Purustasin küpsised ning segasin läbi kookoshelveste ja sulatatud võiga. Seejärel surusin puru koogivormi põhja ja küpsetasin umbes 10 minutit 175 - kraadises ahjus, et põhi krõbedam jääks.
Seejärel lahjendasin sidrunimahla 1 dl vees ning panin želatiini sellesse lahusesse paisuma. Sulatasin veevannil valge šokolaadi ja vahustasin vahukoore suhkruga. Kui želatiin oli 10 minutit paisunud, siis sulatasin selle veevannil. Täidise segasin kokku järgmiselt: kohupiima hulka mikserdasin valge šokolaadi ning želatiini, kõige viimasena segasin vaikselt juurde vahustatud vahukoore. Valasin täidise küpsistest põhjale ning panin koogi külmkappi tarduma.
Kaks tundi hiljem valmistasin kastme. Lisasin suhkru ja vahukoore potti ja kuumutasin kuni suhkur oli sulanud ning kaste paksenenud. Lõpuks lisasin juurde kookoshelbed ja või ( võid lisasin selleks, et rohkem tarduks. Ei ole kohustuslik). Lasin kastmel pisut jahtuda ning valasin koogile ja panin külmkappi tagasi tarduma.

No comments:

Post a Comment